Tarieven

Tarief en vergoeding

Als je in aanmerking wilt komen voor een vergoeding door de verzekeraar is een verwijzing door de huisarts of een andere arts noodzakelijk.

 

In 2020 zijn er contracten gesloten met alle zorgverzekeraars. Dit  betekent dat je behandeling wordt vergoed als je beschikt over een verwijsbrief van de huisarts en er een diagnose kan worden gesteld. De factuur van je behandeling wordt rechtstreeks aan de verzekeraar gestuurd. Wel moet je rekening houden met het eigen risico, dat voor alle medische zorg geldt (met uitzondering van de huisarts), ook voor psychologische zorg.

 

Zelf betalen
Als je klachten niet in aanmerking komen voor vergoeding door de verzekering kun je er voor kiezen de behandeling zelf te betalen. Het tarief hiervoor is €94,- per sessie. Afhankelijk van de hulpvraag kan daar nog BTW bij komen. Omdat je niet declareert bij de verzekering, wordt er geen aanspraak gedaan op je eigen risico.

No show

Je kunt een afspraak kosteloos afzeggen tot 24 uur voorafgaand aan het tijdstip van deze afspraak. Afzeggen kan via email, telefoon of met het contactformulier op de site. Als je de afspraak die niet (tijdig) afzegt, wordt een bedrag van € 40,- in rekening gebracht als ‘no show’. Dit bedrag kun je niet declareren bij je zorgverzekeraar.


 

Eigen risico
De zorgverzekering kent een eigen risico. In 2019 en 2020 is dat minimaal € 385,- . Dit eigen risico geldt ook voor psychologische zorg.